JEMPUT JEMPUT SARDIN
Bahan-bahan
- 3 cawan tepung gandum
- 1 tin kecil ikan sardin(ambil isi sja) - buang tulang/x buang pun ok
- 1 sudu kecil (mumbung) baking powder
- 3 keping fish cake - dadu
- 1 labu bwg besar - dadu/cincang
- 1 sudu besar srbuk rempah kari ikan
- 1 sudu kecil srbuk cili/cili kisar pun ok
- 1 1/2 - 2 sudu besar maggi ckup rasa
- 2 sudu besar butter/marjerin
- daun bwg/daun sup - hiris halus/kasar
- ~x prlu garam~
- 1 1/2 cwn air - anggaran sja

Cara-cara
- Satukn smua bhn d atas kecuali air, masukkn air.. gaul prlahan2 hingga mndapat adunan yg sederhana pekat *pnting~gaul kejap aja, asal sebati ckup~
- Panaskn minyak, goreng cam biasa(sy guna sudu aja) dgn api sederhana, balik2kn.. cekodok @ jemput bertukar keperangan blehlah d angkat & tos
- Sedia d nikmati panas2 brsama sos @ mayonis pilihan.. mesti cuba! ;)
- ~Klau nk perap@rehat adunan sekejap pun bleh~
No comments:
Post a Comment